A népszerű masszázs típusok

A népszerű masszázs típusokA masszázs az egyik legnépszerűbb kikapcsolódási, gyógy tevékenység, ugyanis rengeteg előnnyel rendelkezik. Ha masszíroztatni szeretnénk, akkor számos különböző kezelés közül választhatunk.

Az egyik legismertebb természetesen a gyógymasszázs. Ehhez speciális tudásra, alaposabb anatómiai ismeretekre van szükség a masszőrtől, ugyanis reumás, mozgásszervi panaszok kezelésére szolgál. Gyógymasszázst felírhat orvos is kiegészítő kezelésként, de legtöbbször beutaló nélkül is igénybe vehetjük a szolgáltatást.

A másik népszerű masszázs az alap vagy svéd masszázs. Ez a népszerű lazító, frissítő kezelés, amit szinte minden egyes masszőr ismer és végez. Legtöbben a svéd masszázsról beszélnek, amikor általánosságban használják a masszázs kifejezést.

Különösen nyár elején keresett a zsírégető masszázs, segítségével ugyanis megszabadulhatunk egy kis súlyfeleslegtől, valamint a narancsbőrtől. Fájdalmas kezelés lehet, ugyanis a zsírégető masszázs során a masszőr speciális mozdulatokkal szó szerint széttöri a lerakódott zsírt.

A nyirokmasszázs lényege, hogy hatással van a nyirokkeringésre, a bőr és a kötőszövet átdolgozásával elvezetődik a nyirokfolyadék, ami által megszűnik az ödéma, a cellulitis, a méreganyagok eltávoznak.