Mit csinál az ózongenerátor?

Mit csinál az ózongenerátor?A koronavírus miatt előjött az ózonos fertőtlenítés, egyre nagyobb az igény rá mind a cégek, mind a magánemberek körében. Ehhez szükség van egy ózongenerátorra. De mit is csinál ez az eszköz, hogyan is működik?

Az ózongenerátor, ahogy a neve is mutatja, ózont, ózonkoncentrációt állít elő, levegőből. Emiatt egy vegyszermentes fertőtlenítési típusról van szó, ami rendkívül hatékonyan és gyorsan végzi a dolgát. Az ózon ún. szabadgyököket tartalmaz, melyek a koronavírus, valamint egyéb vírusok, baktériumok, gombák kémiai kötéseit megbontja, és tönkreteszi őket. Az ózon három oxigén atomot tartalmaz, szemben a levegő két oxigén atomjával, így nagyon reaktív anyagról van szó.

Mivel vegyszermentes fertőtlenítésről van szó, így nem marad vissza semmi vegyi anyag utána sem, a fertőtlenítés ideje alatt azonban nagyon oda kell figyelni. Az ózon mérgező, így nem szabad a fertőtlenített térben tartózkodni ez idő alatt. Az ózongenerátornak be lehet állítani egy bizonyos időt, amíg működni fog, ezt követően pedig várni kell minimum 1 órát, amíg a fertőtlenítés történik. Utána ki kell nyitni az ajtókat, ablakokat, hogy biztosan kicserélődjön a levegő, és biztonságosan vissza lehessen menni.

Ha ezekre odafigyelünk, akkor az ózonos fertőtlenítés kiváló megoldást fog jelenteni, ugyanis az ózon a helyiségek minden részébe el fog tudni jutni, így a lehető legjobb fertőtlenítést tudja végezni.